Kraje pro bezpečný internet


Milí žáci, zúčastníme se pěkné akce Kraje pro bezpečný internet. Tématem soutěže je jako každý rok bezpečné chování na internetu a při používání IT technologií.

Žáci a studenti si mohou na webových stránkách www.kpbi.cz prostudovat e-learningové kurzy a krátké videospoty na stále aktuálnější téma bezpečného chování na internetu. Kurzy jsou jako v předchozích letech doplněny soutěžním kvízem o věcné ceny od společnosti Microsoft s.r.o., GORDIC a sdružení CZ.NIC.

Žáci a studenti se mohou také zapojit do náročnějšího Kvízu PLUS, který je určen zkušenějším a zvídavějším studentům. I zde mohou úspěšní studenti získat hodnotné ceny. Každý měsíc také probíhá losování o hodnotné ceny z úspěšných řešitelů soutěžního kvízu.

Co je nezbytné?

  • Na stránkách je třeba se zaregistrovat ZDE . Registrujete se ve skupině „Pro děti a studenty“
  • Protože jste všichni mladší 16 let, je třeba při registraci zadat email(telefonní číslo) rodiče, který Vaši registraci schválí. Poproste prosím rodiče o součinnost. Je to otázka pěti minut.
  • Při registraci musíte vybrat správný kraj a vybrat naši školu. Pokud rodiče do 48 hodin potvrdí Vaši registraci, je vše OK a můžete si vyzkoušet soutěžní kvíz.

Vše ještě probereme ve škole. Cílem je si alespoň jednou udělat test – být tedy úspěšným absolventem testu.